search

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Καλοκαιρινό, ελαφρύ και πολύ γρήγορο! Για το σημερινό πιάτο θα λερώσεις ένα μόνο τηγάνι και θα έχεις έτοιμο φαγητό σε 15 λεπτά. Το κοτόπουλο ντύνεται με μια σάλτσα με γιαούρτι και μουστάρδα Condito που δίνει βάθος και σπιρτάδα στη γεύση. Είναι μια από τις συνταγές που μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις σαν “οδηγό” και να πειραματιστείς βάζοντας τα υλικά της επιλογής σου και να το εμπλουτίσεις για παράδειγμα με λιαστές ντομάτες, μπέικον ή ό,τι άλλο θες.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 πιπεριά, πράσινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 70 γρ. μουστάρδα Condito
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κτσ σουσάμι
  • 1 κτγ σκόνη σκόρδο  (ή 1 σκελίδα σκόρδο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να χρυσίσει.
  • Προσθέτουμε τις δύο πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρα Condito και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σουσάμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε πάντα το φαγητό μας, ζεστό απευθείας από το τηγάνι και γαρνίρουμε με πατάτες ή ρύζι.
Cool Artisan