search

Γιαουρτογλυκό γεμιστό με ζελέ φράουλα

Καλοκαιρινό, ελαφρύ, πεντανόστιμο και πολύ εντυπωσιακό στο μάτι. Σήμερα φτιάχνουμε ένα ζελέ από φρέσκες φράουλες κι έπειτα το μεταφέρουμε στην “καρδιά” ενός λαχταριστού γιαουρτογλυκού! Το γλυκό μας έχει 2 αναμονές μέχρι να δέσει το ζελέ και η κρέμα γιαουρτιού αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ εύκολο. Θα χρειαστείς 6 ώρες να το ετοιμάσεις αλλά λιγότερο από 20 λεπτά στην κουζίνα για να το προετοιμάσεις.

Tip 1: Για πιο “ελαφρύ” αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 2%

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

Για τη βάση Για το ζελέ φράουλα
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες (καθαρισμένες)
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα με γλυκαντικά
Για την κρέμα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Για τη βάση 
  • Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος  μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Εναλλακτικά τα ανακετεύουμε σε ένα μπολ.
  • Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 25 εκ.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για τη γέμιση φράουλα
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Θέλουμε το τελικό βάρος (αφότου καθαριστούν) να είναι 500 γρ.
  • Τις κόβουμε σε φέτες και τις χτυπάμε στο blender
  • Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε τη σκόνη ζελατίνη μέσα στο κατσαρολάκι
  • Ανακατεύουμε με ένα φουέ και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη φράουλα και αναμειγνύουμε πολύ καλά
  • Μεταφέρουμε όλη την ποσότητα σε ένα τσέρκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με διάμετρο 15 - 17 εκ.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Εναλλακτικά παγώνουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Για την κρέμα γιαουρτιού
  • Βάζουμε το νερό σε ενα κατσαρολάκι να βράσει
  • Προσθέτουμε το ζελέ φράουλα και να ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, προσθέτουμε το ζελέ και ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
Για το στήσιμο του γλυκού
  • Απλώνουμε τ0 1/3 της κρέμας πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ζελέ από το τσέρκι και το βάζουμε πάνω από την κρέμα
  • Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και διακοσμούμε προαιρετικά με μαρμελάδα φράουλα.
Cool Artisan