Καλοκαιρινό, ελαφρύ, πεντανόστιμο και πολύ εντυπωσιακό στο μάτι. Σήμερα φτιάχνουμε ένα ζελέ από φρέσκες φράουλες κι έπειτα το μεταφέρουμε στην “καρδιά” ενός λαχταριστού γιαουρτογλυκού! Το γλυκό μας έχει 2 αναμονές μέχρι να δέσει το ζελέ και η κρέμα γιαουρτιού αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ εύκολο. Θα χρειαστείς 6 ώρες να το ετοιμάσεις αλλά λιγότερο από 20 λεπτά στην κουζίνα για να το προετοιμάσεις.
Tip 1: Για πιο “ελαφρύ” αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 2%
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive χτυπημένα στο blender
- 120 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες (καθαρισμένες)
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα με γλυκαντικά
- 500 ml νερό
- 600 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα με γλυκαντικά
Εκτέλεση
Για τη βάση- Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Εναλλακτικά τα ανακετεύουμε σε ένα μπολ.
- Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 25 εκ.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Θέλουμε το τελικό βάρος (αφότου καθαριστούν) να είναι 500 γρ.
- Τις κόβουμε σε φέτες και τις χτυπάμε στο blender
- Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε τη σκόνη ζελατίνη μέσα στο κατσαρολάκι
- Ανακατεύουμε με ένα φουέ και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη φράουλα και αναμειγνύουμε πολύ καλά
- Μεταφέρουμε όλη την ποσότητα σε ένα τσέρκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με διάμετρο 15 - 17 εκ.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Εναλλακτικά παγώνουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
- Βάζουμε το νερό σε ενα κατσαρολάκι να βράσει
- Προσθέτουμε το ζελέ φράουλα και να ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, προσθέτουμε το ζελέ και ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
- Απλώνουμε τ0 1/3 της κρέμας πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια
- Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ζελέ από το τσέρκι και το βάζουμε πάνω από την κρέμα
- Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες
- Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και διακοσμούμε προαιρετικά με μαρμελάδα φράουλα.