Πολύ συχνά ακούω τη φράση «θα μπορούσα να γίνω vegan αλλά δε μπορώ να σταματήσω να τρώω τυρί!» Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τον εαυτό μου! Τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα που δοκίμασα για πρώτη φορά χειροποίητο vegan chedar melt σε ένα vegan εστιατόριο!
Από την πρώτη φορά που το δοκίμασα ήξερα πως πρέπει να μάθω να το φτιάχνω κι εγώ! Μετά από πολύ έρευνα και μια βραδιά δοκιμών κατάφερα να καταλήξω στην ιδανική συνταγή! Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ τυρένιο και μπορείς εύκολα να το “πειράξεις” για να το φέρεις στα δικά σου γούστα παίζοντας με την πάπρικα, το σκόρδο και το αλάτι!
Για να κάνεις vegan mac & cheese, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις το cheddar melt με βρασμένα μακαρόνια! Προαιρετικά μπορείς να τα ψήσεις και στο φούρνο με λίγο μαυροσούσαμο από πάνω!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 220 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 220 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 100 γρ. καρότα, κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 150 γρ. κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 5 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα)
- 120 ml νερό
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (αν είναι φρέσκος ακόμα καλύτερα!)
- 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κ.γ.. σκόνη σκόρδο
- λίγο καγιέν
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
- «Αλέθουμε» τα κάσιους στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας έως ότου γίνει κρεμώδη πάστα.
- Χτυπάμε τις πατάτες και καρότα μαζί με τα υπόλοιπο συστατικά στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι η κρέμα «τυριού» να γίνει εξαιρετικά λεία.
- Διατηρείται στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.