search

ΝΤΙΠ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ενθουσιαστεί με αυτό το ντιπ! Τόσο ελαφρύ, τόσο ισορροπημένο!

Υπέροχο για να ξεκινήσεις ένα μεγάλο τραπέζι ή απλά για να κεράσεις τους φίλους σου με λίγες πίτες ή κριτσίνια.



Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ. πεκορινο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 50 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 πράσα, κομμένα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να μειωθεί πολύ ο όγκος τους.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε όλα το τυριά και την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα βότανα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σουπερ βελούδινο ντιπ.
Cool Artisan