Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ενθουσιαστεί με αυτό το ντιπ! Τόσο ελαφρύ, τόσο ισορροπημένο!
Υπέροχο για να ξεκινήσεις ένα μεγάλο τραπέζι ή απλά για να κεράσεις τους φίλους σου με λίγες πίτες ή κριτσίνια.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 250 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
- 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, φρεσκοτριμμένο
- 50 γρ. πεκορινο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 50 γρ. κατίκι Δομοκού
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 πράσα, κομμένα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να μειωθεί πολύ ο όγκος τους.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε όλα το τυριά και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα βότανα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σουπερ βελούδινο ντιπ.