search

Όποιος δοκίμασε αυτό το γλυκό δεν μπορούσε να καταλάβει αν είναι vegan ή όχι! Η γεύση του είναι ακριβώς όπως της κλασικής συνταγής, αλλά όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης! Ιδανικό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης.



Υλικά

  • 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Φυλάσσεται στο ψυγείο
Cool Artisan