Δεν ξέρω καν γιατί το αποκαλώ cheesecake! Σίγουρα μοιάζει με αυτό, αλλά η γεύση του δεν έχει καμία σχέση. Είναι περισσότερο σαν μια κρέμα ξηρών καρπών με βελούδινη υφή! Είναι τόσο νόστιμο και το καλύτερο μέρος είναι ότι, είναι απαλλαγμένο από ενοχές.
Δες ακόμα:
Υλικά
Για τη βάση- 8 χουρμάδες
- 1 κουπα αμύγδαλα
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. φουντουκοβούτυρο
- 500 γρ. ωμά κάσιους (μουλιασμένα τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
- 40 ml. σιρόπι αγαύης
- 20 ml έλαιο καρύδας
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. φουντουκοβούτυρο
- 80 γρ. κουβερτούρα
- 10 ml έλαιο καρύδας
Εκτέλεση
Για την βάση:- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα αμύγδαλα και μετά τους χουρμάδες μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε την σοκολάτα και το φουντουκοβούτυρο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μια φόρμας για τάρτα με αποσπώμενη βάση και το αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση και την αφήνουμε να σταθεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το έλαιο καρύδας σε μπεν μαρί.
- Καλύπτουμε το ''cheesecake'' με την λιωμένη σοκολάτα.