Η σημερινή συνταγή ίσως να μην έχει καμία σχέση με την αυθεντική, ιταλική caprese, ίσως και να μοιράζονται το ίδιο ακριβώς DNA καλοκαιρινής φρεσκάδας και μεσογειακού μινιμαλισμού. Τη θέση της μοτσαρέλας και της ντομάτας παίρνει το κυπριακό χαλούμι και το ζουμερό ροδάκινο με φόντο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και ξύδι βαλσάμικο της Seacrets Inspirations.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 200 gr χαλούμι
- 2 μεγάλα ροδάκινα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο Seacrets Inspirations
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο Seacrets Inspirations
- 5-6 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χαλλούμι σε χοντρές φέτες.
- Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Περιχύνουμε τα ]ροδάκινα με ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα στους 180° C.
- Ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά.
- Ψήνουμε και τα ροδάκινα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά (περίπου 10 λεπτά).
- Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με το .χαλούμι
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και το ξύδι βαλσάμικο και σερβίρουμε.