search

Fig Yogurt Smoothie

Αυτή η τάση με το smoothie να μπαίνει μέσα σε μπολ μου έχει σώσει τη διατροφή και τη ζωή! Ήταν το καλύτερο πράγμα που  μου συνέβη από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να πίνω τα smoothies μου με καλαμάκι και ένιωθα λίγο σαν “ο περίεργος” που τα τρώει με κουτάλι! Τα smoothie bowls είναι υπέροχα αλλά τους λείπει ένα στοιχείο! Δεν είναι τραγανά! Γι ‘αυτό και αποφάσισα να τα μεταφέρω μέσα σε βαζάκι από μαρμελάδα και να κάνω στρώσεις από granola και smoothie (σύκου αυτή τη φορά)! Τέλεια!



Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο ελληνικό γιαούρτι
  • 7 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση
  • 1/2 μπανάνα
  • 1 ροδάκινο, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 100 g νιφάδες granola με καρύδα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη granola σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να είναι πλήρως ομογενοποιημένα
  • Σε ένα βάζο μαρμελάδας τοποθετούμε όλα τα υλικά σε επίπεδα ξεκινώντας από τις νιφάδες granola.
  • Συμπληρώνουμε στην κορυφή του βάζου με φρέσκα φρούτα.
Cool Artisan