search

Γλυκό με χουρμάδες και καρύδι – χωρίς ζάχαρη (4 υλικά)

Ένα γλυκό που θυμίζει σιροπιασμένο κέικ αλλά έχει μόνο 4 απλά υλικά: χουρμάδες, αλεύρι, καρύδι και λάδι. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη αφού παίρνει όλη τη γεύση από τους χουρμάδες.

Tip 1: Επιλέγω βασιλικούς χουρμάδες (medjool dates) που δίνουν το πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Tip 2: Περνάω το καρύδι από το τηγάνι (ή από το φούρνο) για βγάλει τα έλαια του και να δώσει όλη τη γεύση.

Tip 3: Χρησιμοποιώ φόρμα με διαστάσεις 27x14x6 εκ.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 12 βασιλικοί χουρμάδες (medjool dates) ή 300 γρ. χουρμάδες
  • 250 ml καυτό νερό
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το τελείωμα
  • 100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 2 βασιλικοί χουρμάδες (medjool dates) ψιλοκομμένοι
Για πριν το ψήσιμο
  • 8-10 ολόκληρα καρύδια

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 30 λεπτά.
  • Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενή πάστα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο και την πάστα από χουρμάδες.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες κι ανακατεύουμε.
Cool Artisan