Ένα γλυκό που θυμίζει σιροπιασμένο κέικ αλλά έχει μόνο 4 απλά υλικά: χουρμάδες, αλεύρι, καρύδι και λάδι. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη αφού παίρνει όλη τη γεύση από τους χουρμάδες.
Tip 1: Επιλέγω βασιλικούς χουρμάδες (medjool dates) που δίνουν το πιο ωραίο αποτέλεσμα.
Tip 2: Περνάω το καρύδι από το τηγάνι (ή από το φούρνο) για βγάλει τα έλαια του και να δώσει όλη τη γεύση.
Tip 3: Χρησιμοποιώ φόρμα με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη ζύμη- 12 βασιλικοί χουρμάδες (medjool dates) ή 300 γρ. χουρμάδες
- 250 ml καυτό νερό
- 120 ml ηλιέλαιο
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
- 2 βασιλικοί χουρμάδες (medjool dates) ψιλοκομμένοι
- 8-10 ολόκληρα καρύδια
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 30 λεπτά.
- Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενή πάστα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο και την πάστα από χουρμάδες.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες κι ανακατεύουμε.