Μια σαλάτα για κάθε εποχή του χρόνου ιδανική για ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα στο γραφείο.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 150 γρ. ρύζι βρασμένο (ισοδυναμεί με 50 γρ. ρύζι άβραστο)
- 1/3 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια (ή 1 μικρό αγγουράκι)
- 150 γρ. σολομό καπνιστό
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 80 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα (ή μπούκοβο)
- 2 κτσ κουκουνάρι
Εκτέλεση
Για το ρύζι- Το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης
- Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε αναλογία 1:2
- Φέρνουμε σε βρασμό κι έπειτα χαμηλώνουμε σε χαμηλή προς μέτρια ένταση.
- Μόλις πιει όλα τα υγρά του θα δούμε να σχηματίζονται "τρύπες" στην επιφάνεια
- Σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Έπειτα το αφρατεύουμε με μια κουτάλα
- Αφήνουμε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβουμε το αγγούρι, το σολομό και το αβοκάντο σε κυβάκια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε.
- Σοτάρουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το κουκουνάρι.