search

#TaperakiProject: Ρυζοσαλάτα με σολομό & αβοκάντο

Μια σαλάτα για κάθε εποχή του χρόνου ιδανική για ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα στο γραφείο.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 150 γρ. ρύζι βρασμένο (ισοδυναμεί με 50 γρ. ρύζι άβραστο)
  • 1/3 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια (ή 1 μικρό αγγουράκι)
  • 150 γρ. σολομό καπνιστό
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα (ή μπούκοβο)
Για το σερβίρισμα
  • 2 κτσ κουκουνάρι

Εκτέλεση

Για το ρύζι
  • Το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης
  • Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε αναλογία 1:2
  • Φέρνουμε σε βρασμό κι έπειτα χαμηλώνουμε σε χαμηλή προς μέτρια ένταση.
  • Μόλις πιει όλα τα υγρά του θα δούμε να σχηματίζονται "τρύπες" στην επιφάνεια
  • Σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Έπειτα το αφρατεύουμε με μια κουτάλα
Για τη σαλάτα
  • Αφήνουμε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβουμε το αγγούρι, το σολομό και το αβοκάντο σε κυβάκια.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε.
  • Σοτάρουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το κουκουνάρι.
Cool Artisan