Τα γιαπωνέζικα pancakes μοιάζουν αρκετά στην κλασσική συνταγή με βασική όμως διαφορά ότι χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα για να δώσουμε αέρα και όγκο.
Tip 1: Μπορείς να αρωματίσεις το μείγμα με βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
Tip 2: Χρειάζεσαι απαραιτήτως τσέρκι με διάμετρο 8-10 εκ. για να πετύχεις το σωστό μέγεθος και σχήμα
Tip 3: Οι αναλογίες που δίνω παρακάτω είναι για 4 pancakes.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 150 γρ. ξυνόγαλο
- 1 κρόκο αυγού
- 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κτγ baking powder
- 1/4 κτγ baking soda
- 3 ασπράδια αυγού
- 30 γρ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξυνόγαλο με τον κρόκο και το βούτυρο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το baking soda
- Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το ξυνόγαλο και ανακατεύουμε απαλά
- Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις.
- Στήνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 8-10 εκ. σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Γέμιζουμε το τσέρκι με το μείγμα μέχρι τα 3/4
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μίγμα, δηλαδή συνολικά 4 φορές.
- Σερβίρουμε με φρούτα εποχής και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.