search

Ιαπωνικά Pancakes

Τα γιαπωνέζικα pancakes μοιάζουν αρκετά στην κλασσική συνταγή με βασική όμως διαφορά ότι χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα για να δώσουμε αέρα και όγκο.

Tip 1: Μπορείς να αρωματίσεις το μείγμα με βανίλια ή ξύσμα λεμονιού

Tip 2: Χρειάζεσαι απαραιτήτως τσέρκι με διάμετρο 8-10 εκ. για να πετύχεις το σωστό μέγεθος και σχήμα

Tip 3: Οι αναλογίες που δίνω παρακάτω είναι για 4 pancakes.

 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 150 γρ. ξυνόγαλο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κτγ baking powder
  • 1/4 κτγ baking soda
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 30 γρ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξυνόγαλο με τον κρόκο και το βούτυρο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το baking soda
  • Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το ξυνόγαλο και ανακατεύουμε απαλά
  • Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Στήνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 8-10 εκ. σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Γέμιζουμε το τσέρκι με το μείγμα μέχρι τα 3/4
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μίγμα, δηλαδή συνολικά 4 φορές.
  • Σερβίρουμε με φρούτα εποχής και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Cool Artisan