search

Vegan σοκολατένιος κορμός με αμυγδαλοβούτυρο και chips καρύδας

Ο κορμός είναι το γλυκό που λατρεύουν όλοι, το γλυκό που θα αφήσει ικανοποιημένο κάθε καλεσμένο, σε κάθε τραπέζι! Είτε μιλάμε για τραπέζι στην παραλία το Δεκαπενταύγουστο είτε χριστουγεννιάτικο, οικογενειακό ρεβεγιόν. Είναι το γλυκό “πασπαρτού” που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Σήμερα του δίνω healthy διάσταση, το κάνω vegan και συγχρόνως χριστουγεννιάτικο.

Το αμυγδαλοβούτυρο παντρεύεται με λιωμένη σοκολάτα και κρέμα καρύδας ενώ τα chips καρύδας δίνουν το απαραίτητο τραγανό στοιχείο, την crunchy υφή, σε κάθε μπουκιά. Δίνουν επίσης και μια υπέροχη εικόνα σε κάθε κομμάτι, σαν μάρμαρο.

Το αμυγδαλοβούτυρο της Healthy Habits είναι ένα ελληνικό προϊόν που παρασκευάζεται χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς πρόσθετο αλάτι. Είναι φυσικά vegan και περιέχει ψημένο αμύγδαλο κατά 99,9%. Τα chips καρύδας (επίσης από την Healhty Habits) είναι τέλεια και μόνα τους σαν σνακ, αλλά θα απογειώσουν κάθε γλυκό όπως μπισκότα, μπάρες ή κορμό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι 100% φρούτο, vegan, δεν τηγανίζονται και δεν περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή πρόσθετη ζάχαρη.

Tip 1: Για την γκανάς θα χρησιμοποιήσουμε κρέμα καρύδας. Θα βρεις κρέμα καρύδας σε κάθε σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα έθνικ προϊόντα. Αν δεν είσαι αυστηρά vegan μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κρέμα γάλακτος.

Tip 2: Μια εναλλακτική για τα chips καρύδας είναι τα δύο άλλα προϊόντα της Healhthy Habits, τα Chips φρούτων mix Αμυγδάλου και το Αμύγδαλο με Μήλο & Καρύδα.



Υλικά

  • 100 γρ. chips Καρύδας Healthy Habits
  • 60 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 170 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 240 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 180 γρ. αμυγδαλοβούτυρο Healthy Habits
  • 100 ml κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από τη γκανάς. Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
  • Βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα, το αμυγδαλοβούτυρο και την κρέμα καρύδας.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το κακάο, τη ζάχρη άχνη, τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και τα chips καρύδας
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα
  • Πλάθουμε για να δώσουμε σχήμα στον κορμό και κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μία ώρα και σερβίρουμε.
Cool Artisan