Η σημερινή συνταγή για pancakes είναι αφιερωμένη στους λάτρεις του carrot cake! Μια συνταγή ανάμεσα στο αγαπημένο κέικ καρότου και στην κλασική συνταγή για pancake. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτυπήσεις όλα τα υλικά στο blender και έπειτα να ψήσεις τα pancake στο τηγάνι.
Tip: Παρά το ότι είναι μια γλυκιά συνταγή ταιριάζει τέλεια και με αλμυρά συνοδευτικά όπως αυγό τηγανητό, τυρί σε σαγανάκι ή ακόμα και κοτομπουκιές πανέ.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 120 γρ γάλα
- 2 αυγά
- 60 γρ. βούτυρο
- 4 καρότα μέτριο μεγέθους (καθαρισμένα κομμένα σε φέτες)
- 270 γρ. αλεύρι
- 2 κτσ baking powder
- 1 κτγ αλάτι
- 4 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ κανέλα
- 50 γρ καρύδι χοντροκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
- Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας.
- Για τη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χτυπάω τυρί κρέμα με λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και γαρνίρω από πάνω. Προαιρετικά μπορείς να διακοσμήσεις και με φράουλες.