search

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ PANCAKES

Η κλασική, διαχρονική, δοκιμασμένη συνταγή για τα πιο αφράτα pancakes. Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις pancakes σαν αυτά που τρως έξω! Είναι η συνταγή που κάνω πάντα σε κάθε εστιατόριο που κάνω το μενού και έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρούνται φρέσκα μέχρι και για 2 μέρες.

Tip: Χρησιμοποιώ μίξερ χειρός για τη μαρέγκα αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις και με με ένα απλό αυγοδάρτη και να τα χτυπήσεις στο χέρι.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 3 αυγά
  • 115 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ baking powder
  • 140 ml γάλα
  • 2 κτσ ζάχαρη (προαιρετικά)
  • βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι με το baking powder.
  • Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
  • Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας. Εγώ πάντα επιλέγω πραλίνα φουντουκιού και φρούτα
Cool Artisan