Η κλασική, διαχρονική, δοκιμασμένη συνταγή για τα πιο αφράτα pancakes. Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις pancakes σαν αυτά που τρως έξω! Είναι η συνταγή που κάνω πάντα σε κάθε εστιατόριο που κάνω το μενού και έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρούνται φρέσκα μέχρι και για 2 μέρες.
Tip: Χρησιμοποιώ μίξερ χειρός για τη μαρέγκα αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις και με με ένα απλό αυγοδάρτη και να τα χτυπήσεις στο χέρι.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
-
3 αυγά
-
115 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κτγ baking powder
-
140 ml γάλα
-
2 κτσ ζάχαρη (προαιρετικά)
-
βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
-
Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι με το baking powder.
-
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-
Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
-
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
-
Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
-
Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
-
Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας. Εγώ πάντα επιλέγω πραλίνα φουντουκιού και φρούτα