Ένα σνακ που θα σου πάρει 10 λεπτά προετοιμασία κι ακόμα ένα τέταρτο στο φούρνο.
Tip: Αν νιώθεις ότι μυρίζει το αυγό (ειδικά αν είναι χωριάτικο) χρησιμοποίησε μόνο το ασπράδι. Μπορείς ακόμα να βάλεις ξύσμα πορτοκαλιού αν και οι ξηροί καρποί έχουν τόσο έντονη γεύση που το υπερκαλύπτουν.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 αυγό
- 20 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. κάσιους (χοντροκομμένα)
- 70 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 100 γρ. κολοκυθόσπορο
- 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το μέλι, το αλάτι κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και σχηματίζουμε μπισκότα πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 12-15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τις φλωρεντίνες στη λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθεί η βάση τους.
- Τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.