Μια διαφορετική εκδοχή για το κλασικό αγαπημένο γλυκό της Ιταλίας.
Διαβάστε επίσης:
Υλικά
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 65 γρ. ζάχαρη
- 480 γρ. τυριού μασκαρπόνε
- 130 γρ. σοκολάτα, λιωμένη και ελαφρώς κρύα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 λεμόνια, μόνο ξύσμα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. κρέμα γαλακτος, κρύα
- 2 φλ. νερό, ζεστό
- 3 κ.σ. κακάο, χωρίς ζάχαρη
- 48 σαβάγιαρ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Μαγειρεύουμε, χτυπώντας, μέχρι το μείγμα να είναι ανοιχτόχρωμο, παχύ και διπλάσιο σε όγκο (περίπου 5 λεπτά).
- Το αφαιρούμαι από τη φωτιά και προσθέτουμε χτυπώντας το τυρί μασκαρπόνε, τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να κρατάει άκαμπτες κορυφές.
- Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
- Ανακατεύουμε το ζεστό νερό και το κακάο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ένα κάθε φορά, βυθίζουμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα κακάο και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
- Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε δύο ευθείες γραμμές των δώδεκα.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα σαβαγιάρ, και επαναλαμβάνουμε.
- Απλώνουμε το υπόλοιπο της γέμισης από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.