Μια γρήγορη και ελαφριά συνταγή τιραμισού για τους λάτρεις των ιταλικών γλυκών.
Υλικά
- 568 ml. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 75 ml. Μαρσάλα (γλυκό ιταλικό κρασί - ή οποιοδήποτε γλυκό κρασί)
- 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 300 ml. καφές εσπρέσσο (δυνατός)
- 175 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
- 15 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 15 γρ. τριμμένη λευκή σοκολάτα
- 2 κ.σ κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, το κρασί και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα και το μασκαρπόνε να γίνουν σα σαντιγί.
- Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο και βυθίζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα σαβουαγιάρ ώστε να εμποτιστούν, όχι όμως να γίνουν τελείως υγρά.
- Τοποθετούμε τα μισά μπισκότα σαβουαγιάρ στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το μισό κρεμώδες μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας τον τρίφτη από την πλευρά που κόβει πιο χοντρά κομμάτια ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος της κουβερτούρας
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και ολοκληρώνουμε με το κρεμώδες μείγμα (πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την ποσότητα του καφέ).
- Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και ολόκληρη τη νύχτα.
- Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.
- Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και τρίβουμε λευκή σοκολάτα.