search

Brunch: Ντάκος με αυγά μάτια

Αν είχα εστιατόριο σε κάποιο νησί του Αιγαίου, ο ντέκος με αυγά μάτια θα ήταν το μόνο πρωινό που θα σέρβιρα. Τόσο ελληνικό, τόσο μεσογειακό, τόσο αρωματίκο και τόσο νόστιμο!

Μαλακώνω τις κριθαροκουλούρες Κρητών Άρτος με λίγο τρεχούμενο νερό από τη βρύση, κι έπειτα απλώνω γαλοτύρι. Σερβίρω με αυγά μάτια που έχω τηγανίσει μέσα σε μια χούφτα από τοματίνια. Και το πρωινό/brunch μου είναι έτοιμο. Είναι ένα πιάτο που θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά στην κουζίνα αλλά ο συνδυασμός θα σε εντυπωσιάσει. Ο συνδυασμός της κριθαροκουλούρας που κάνει βουτιά μέσα στον ρευστό κρόκο θα σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα το ξαναφτιάξεις.



Υλικά

  • 1 ζευγάρι κριθαροκολούρες, Κρητών Άρτος
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ. γαλοτύρι
  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 1/2 κτγ ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε 2 αυγά και τα τηγανίζουμε μέχρι να είναι μελάτα.
  • Βάζουμε τις κριθαροκουλούρες μας κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προαιρετικά τις "ψεκάζουμε" με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το τυρί και το απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Γαρνίρουμε με τα αυγά και τα τοματίνια απευθείας μέσα από το τηγάνι.
  • Απολαμβάνουμε ευθύς αμέσως
Post Tags
Cool Artisan