search

Γιουβέτσι με κους κους

Μαμαδίστικο, παραδοσιακό, ελληνικό! Το γιουβέτσι είναι ίσως το πιο comfort πιάτο της χώρας μας! Είναι μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά και συντροφεύει τα Κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια.

Καθώς κυλά ο Σεπτέμβρης και μπαίνουμε σε φθινοπωρινό mood, αλλάζει και η διάθεση μου στην κουζίνα. Περπατώντας στους διαδρόμους των Lidl πριν από λίγες μέρες, έπεσε το βλέμμα μου πάνω στο κους κους από το Μέτσοβο της σειράς Νώμα – που βρίσκω μόνο στα Lidl – κι αμέσως ήξερα τι ήθελα να μαγειρέψω! Ένα αρωματικό, χυλωμένο γιουβέτσι στη γάστρα. Το κους κους είναι τέλεια εναλλακτική αντί για κριθαράκι, θέλει λιγότερο χρόνο μαγειρέματος και ταιριάζει υπέροχα.

Παρακάτω σου δίνω όλα τα μυστικά για να καταφέρεις ένα απόλυτα μαλακό και τρυφερό αποτέλεσμα στο μοσχαράκι αλλά και απόλυτα δεμένη σάλτσα!



Υλικά

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να σοταριστεί από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο αν το κρέας μας βγάλει τους ζωμούς του μπορούμε να τους αφαιρέσουμε με μια κουτάλα ή σουρωτήρι, προκειμένου να σοωταριστεί σωστά το κρέας κι όχι να βράσει. Θέλουμε να πάρει χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας να ψηθεί.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και την τομάτα στον τρίφτη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Τσεκάρουμε την κατσαρόλα μας ανά 15 λεπτά κι αν χρειάζεται έξτρα υγρασία προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα μας
  • Προσθέτουμε το κους κους κι ανακατεύουμε
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 15-20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160º C για 10-15 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan