Μια comfort συνταγή για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε ταβερνάκι! Ένα υπέροχο πιάτο που μοσχοβολάει Ελλάδα και θυμίζει ξέγνοιαστα βράδια διακοπών. Το λουκάνικο και το κοτόπουλο παντρεύονται με μια υπέροχη βάση απο λαχανικά, με ισορροπημένη οξύτητα από το λεμόνι και τραγανές πιπεριές σε κάθε μπουκιά.
Tip: Μπορείς να συνοδεύσεις την τηγανιά με πατάτες τηγανητές – με ρύζι για ένα πιο healthy πιάτο – αλλά το αγαπημένο μου είναι με αυγά μάτια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 λουκάνικο με πράσο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπερια πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
-
4 αυγά
-
200 γρ ρύζι μπασμάτι
-
1 φρατζόλα ψωμί χωριάτικο
-
Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
- Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την ένταση να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλα τα κομμάτια.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το λεμόνια και προσθέτουμε το ξύσμα .
- Προσθέτουμε και το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα κι αυτά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε και τις πιπεριές κι ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.Σερβίρουμε με 3 τρόπους:- Με ρύζι - Με πατάτες τηγανητές - Με αυγά και ψωμί