Ποιος είπε ότι τα φασόλια είναι μόνο για το χειμώνα; Σήμερα σου δίνω μια δροσερή συνταγή για σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις με φασόλια αλλά και με άλλα όσπροα όπως μαυρομάτικα ή φακές!
Τοματίνια, αγγούρι και μαιντανός δίνουν ανάλαφρο τόνο και πλούσια γεύση σε μια σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να γίνει κυρίως γεύμα. Ελαιόλαδο Κρήτης, λεμόνι και ρίγανη Θεσσαλίας δίνουν τον πιο ελληνικό τόνο σε ένα πιάτο που συνοδεύει τέλεια κοτόπουλο, μπιφτέκια ακόμα και ψάρι.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη σαλάτα- 500 γρ. φασόλια μέτρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 2 Ελληνικές κόκκινες ψητές πιπεριές
- 100 γρ. ντοματίνια
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Aλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα φασόλια.
- Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 55 με 60 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε ολα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το dressing.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα απευθείας.