search

Οσπριοσαλάτα καλοκαιρινή

Ποιος είπε ότι τα φασόλια είναι μόνο για το χειμώνα; Σήμερα σου δίνω μια δροσερή συνταγή για σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις με φασόλια αλλά και με άλλα όσπροα όπως μαυρομάτικα ή φακές!

Τοματίνια, αγγούρι και μαιντανός δίνουν ανάλαφρο τόνο και πλούσια γεύση σε μια σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να γίνει κυρίως γεύμα. Ελαιόλαδο Κρήτης, λεμόνι και ρίγανη Θεσσαλίας δίνουν τον πιο ελληνικό τόνο σε ένα πιάτο που συνοδεύει τέλεια κοτόπουλο, μπιφτέκια ακόμα και ψάρι.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

Για τη σαλάτα
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 Ελληνικές κόκκινες ψητές πιπεριές  
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το dressing

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα φασόλια.
  • Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 55 με 60 λεπτά, να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Για το dressing
  •  Βάζουμε ολα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη.
Για το στήσιμο
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το dressing.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα απευθείας.
Cool Artisan