search

Bελουτέ σούπα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά στο airfryer

To ψήσιμο των λαχανικών στο airfryer δίνει μια ξεχωριστή, ουμάμι γεύση ενώ ο συνδυασμός τους με τα ρεβίθια απογειώνει τη σούπα σε θρεπτική αξία.

Διατροφική Ανάλυση Ανά Μερίδα (6 μερίδες)

  • Θερμίδες: ~278 kcal
  • Πρωτεΐνη: ~8.4 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~35.8 γρ.
  • Λίπη: ~11.7 γρ.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 480 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ κόκκινο γλυκό πιπέρι
Κρουτόν για το σερβίρισμα
  • 4 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά π.χ. ρίγανη, θυμάρι
  • 1 κτγ πιπέρι με κουρκουμά
  • 1/4 κτγ κύμινο
  • 1/4 κτγ κάρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Προετοιμασία και Ψήσιμο στο Airfryer

  1. Προθερμαίνουμε το airfryer στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα ρεβίθια. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του airfryer και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ετοιμασία της Σούπας

  1. Μεταφέρουμε τα ψημένα λαχανικά και ρεβίθια σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε περίπου 700 ml νερό ή ζωμό λαχανικών, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα.
  3. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Πολτοποίηση

  1. Χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  2. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή ζωμό.
  3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή μπαχαρικά αν χρειάζεται.

Κρουτόν για το Σερβίρισμα

Προετοιμασία Ψωμιού:
  1. Κόβουμε το ψωμί σε μικρούς κύβους (περίπου 1,5-2 εκ.).
  2. Τοποθετούμε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ.
Μαρινάρισμα:
  1. Ραντίζουμε τους κύβους ψωμιού με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
Ψήσιμο στο Airfryer:
  1. Ρίχνουμε τους κύβους ψωμιού στον κάδο του airfryer σε μία στρώση (αν έχουμε μεγάλη ποσότητα, ψήνουμε σε δόσεις).
  2. Ψήνουμε στους 180°C για 6-8 λεπτά, ανακινώντας τον κάδο στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Έλεγχος και Σερβίρισμα:
  1. Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανά, είναι έτοιμα.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
  3. Τα χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα για τη σούπα.
Cool Artisan