Η ιδέα γι’ αυτό το γλυκό μου ήρθε το καλοκαίρι στην παραλία! Κι αυτό γιατί πάντα κάποιος από την παρέα κουβαλoύσε μαζί του ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες έτσι ώστε να ισοσταθμίσει τις τύψεις από τις τηγανητές πατάτες και τα παγωτά!
Κάποια στιγμή, ενώ έπαιρνα διστακτικά τη ρυζογκοφρέτα μου, σκέφτηκα ότι θα έδινε πολύ ωραίο «σώμα» -δηλαδή όγκο- σε ένα «βραχάκι» σοκολάτας! Έτσι, έφτιαξα αυτά τα πολύ απλά energy bites σοκολάτας με αμύγδαλο και ρυζογκοφρέτα.
Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 6 ρυζογκοφρέτες
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 300 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σπάμε με τα χέρια μας κάθε ρυζογκοφρέτα σε μικρά κομματάκια.
- Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια επιφάνεια.
- Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε βραχάκια και τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για 1 ώρα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.