lentils soup

Ingredients

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ κόκκινες φακές
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 4 λάιμ
  • Μπούκοβο και δυόσμο για το γαρνίρισμα.

Instructions

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια φαρδιά κατσαρόλα
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα, το τζίντζερ και το ζωμό
  • Μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και στύβουμε 1/2 λάιμ πάνω από κάθε πιάτο σούπας
  • Γαρνίρουμε με μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *