Ετοιμάζεις ρεβεγιόν τελευταίας στιγμής; Σου έχω μια νόστιμη και ευρηματική ιδέα για να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου, ένα πλατό με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Αντί για το κλασικό πλατό τυριών-αλλαντικών παίξε με διάφορες γεύσεις και δημιούργησε ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Συνδυάσε νάτσος με διάφορα ντιπ όπως χούμους και γκουακαμόλε, βάλε αποξηραμένα φρούτα (όπως π.χ. σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα) και φρέσκα (όπως π.χ. σμέουρα ή σταφύλια) και ξηρούς καρπούς (όπως π.χ. αμύγδαλα, φουντούκια ή κάσιους). Τέλος πρόσθεσε κάποιο τυρί με ωραίο χαρακτήρα και φτιάξε ρολάκια τορτίγιας με τυρί κρέμα και αλλαντικά. Ακολουθεί η συνταγή για τα ρολά:
Υλικά
- 2 τορτίγιες
- 100 γρ τυρί κρέμα, αρωματισμένο με μυρωδικά
- 10 φέτες από το αγαπημένο σου αλλαντικό
Εκτέλεση
- Απλώνεις το τυρί κρέμα στην τορτίγια
- Τοποθετείς τα αλλαντικά στη μια πλευρά της τορτίγιας και ρολάρεις προς την άλλη σαν σούσι
- Όταν έχεις φτιάξει κάθε ρολάκι, κόβεις σε φέτες
- Τοποθετείς τις φέτες πάνω στο δίσκο σερβιρίσματος