search

Vegan σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και πιπεριές

DSC_0453

H εποχή της παραλίας δεν απέχει παρά μόνο 6 μήνες! Be Prepared! Όπως θα δεις στα υλικά δεν βάζω ούτε ελαιόλαδο, δεν το χρειάζεται στη γεύση και σε βοηθά να μειώσεις τα λιπαρά και τις θερμίδες!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κούπα πιπεριές κομμένες σε κύβους (κόκκινο και πράσινο)
  • 1 /2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κρέμα μπαλσάμικο (προαιρετικά)

DSC_0457Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την κινόα.
  • Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Συνήθως διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει πριν φτιάξουμε τη σαλάτα
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Γαρνίρουμε με 5-6 φέτες ώριμο αβοκάντο.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

DSC_0460

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan