Αυτά τα υπερ-νόστιμα μπισκότα φουντουκιού, είναι γνωστά στην Ιταλία ως “άσχημα, αλλά νόστιμα” (Brutti ma buoni στα ιταλικά) και προέρχονται από τη βόρεια Ιταλία, μάλλον από τη Λομβαρδία. Όποια και αν είναι η ιστορία τους , μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμα , αφράτα με μαλακή καρδιά! Και αυτό είναι αυτό που μετράει.
Υλικά
- 1 ασπράδι αυγού
- 80 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι + ½ κουταλιά της σούπας) κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γραμμάρια (2/3 φλιτζανιού) φουντούκια
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα φουντούκια στο φούρνο στους 180 °C για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και τρίβουμε τα φουντούκια μέχρι να βγει η φλούδα τους.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα χονροκόβουμε στο μπλέντερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C .
- Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια αφράτη μαρέγκα που σχηματίζει κορυφές.
- Διπλώνουμε μέσα στο μείγμα τη ζάχαρη και τα φουντούκια.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας (αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλουμε τα cookies) σχηματίζουμε μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
- Αποθηκεύουμε τα μισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως 1 εβδομάδα.