Εδώ και κάμποσους μήνες προσπαθώ να δημιουργήσω τη vegan εκδοχή αγαπημένων γλυκών κάνοντας τα ακόμα πιο νόστιμα. Τα brownies που είναι το πιο αγαπημένο μου γλυκό ever είναι το μεγαλύτερο μου στοίχημα. Πρέπει να είναι ζουμερά, βελούδινα και πολύ σοκολατένια! Να τα τρως και να μην καταλαβαίνεις διαφορά από την παραδοσιακή συνταγή… ή ακόμα και να σου φαίνεται πιο νόστιμη.
Και σε πληροφορώ πως αυτό μπορείς να το πετύχεις παίζοντας με πουρέ γλυκοπατάτας και μερικά πολύ απλά υλικά. Νομίζεις ότι τα vegan γλυκά θέλουν άπειρες ώρες στην κουζίνα; Κάνεις λάθος!
Με τη βοήθεια του Μπάρμπα Στάθη που δημιούργησε φυσικό πουρέ γλυκοπατάτας, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπλέντερ και 3 λεπτά προετοιμασίας! Βάζεις τα υλικά μέσα στο μπλέντερ, χτυπάς, ανακατεύεις με τα υπόλοιπα σε ένα μπολ, μεταφέρεις στο ταψί και ψήνεις! Τόσο απλό! Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα αποτυχίας.
Τόσο γρήγορα και απλά θα φτιάξεις ένα super βελούδινο σοκολατογλυκό για το οποίο δεν
χρειάζεται να νιώθεις και καθόλου τύψεις! Το βασικό συστατικό του γλυκού είναι ο πουρές γλυκοπατάτας Μπάρμπα Στάθης ο οποίος είναι 100% λαχανικό, που έχει βράσει, πολτοποιηθεί και καταψυχθεί σε μικρές μερίδες, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα, τη γεύση και τα θρεπτικά του συστατικά.
Δες εδώ το βίντεο:
Για τα brownies
- 500 γρ. πουρέ γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης
- 50 ml γάλα αμυγδάλου
- 12 χουρμάδες, χοντροκομμένοι
- 6 κ.σ. maple syrup
- 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. βρώμη, σε σκόνη
- 6 κ.σ. κακάο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το icing
- 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. maple syrup
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Βάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας Μπάρμπα Στάθης απευθείας από την κατάψυξη στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.
- Μόλις είναι έτοιμος ο πουρές τον βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να έχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα της γλυκοπατάτας και τα ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για σαράντα πέντε έως πενήντα λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά – αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το γλυκό συνεχίζει να ψήνεται και δένει.
- Ενώ ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το icing.
- Aπλά λιώνουμε όλα τα συστατικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά και στη συνέχεια στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά για να σταθεροποιήθεί και να δέσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, πριν απλώσουμε το icing στην επιφάνεια του.