search

Γλυκό ψυγείου με Σοκολάτα, Μπανάνα και Μιράντα

Αυτό το γλυκό – που είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις – συνδυάζει με μοναδικό τρόπο μια πολύ υγιεινή σοκολατένια κρέμα με την αγαπημένη γεύση των Μιράντα Παπαδοπούλου που είναι κλασική αξία σε κάθε σπίτι. Η κρέμα του βασίζεται σε ώριμες, μαυρισμένες μπανάνες, ένα φυσικό γλυκαντικό πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες. Οι μπανάνες, σε συνδυασμό με το κακάο δημιουργούν μια απολαυστική σοκολατένια κρέμα χωρίς την ανάγκη πρόσθετων γλυκαντικών, δημιουργώντας έτσι μια υγιεινή αλλά πλούσια, βελούδινη κρέμα. Τα Μιράντα Παπαδοπούλου είναι η κλασική αξία που όλοι αγαπήσαμε από μικροί. Με τη χαρακτηριστική τους γεύση, χαρίζουν στο γλυκό την παραδοσιακή πινελιά που ξυπνά αναμνήσεις.

Tip: Οι μπανάνες πρέπει οπωσδήποτε να είναι αρκετά ώριμες και μαυρισμένες προκειμένου να βγει γλυκιά η κρέμα.

Διατροφική Ανάλυση Ανά κομμάτι (το γλυκό βγάζει 8 κομμάτια):

  • Θερμίδες: ~193 kcal
  • Υδατάνθρακες: ~38,4 γρ.
  • Πρωτεΐνες: ~5,2 γρ.
  • Λίπη: ~5,7 γρ.


Υλικά

Για την κρέμα:
  • 5 μπανάνες (ώριμες, μαυρισμένες)
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • 200 ml νερό
Για το στήσιμο του γλυκού:
  • 30 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο έξτρα μέλι.
  • Στρώνουμε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
  • Κάνουμε μια στρώση με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου.
  • Προσθέτουμε από πάνω το σοκολατένιο μείγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με ακόμα μια στρώση μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου. 
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες
  • Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan