Για το 2ο επεισόδιο της σειράς Mix ‘N Cook Sundays φτιάχνω μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές: μακαρόνια με κιμά. Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι ότι ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά στον κάδο, γρήγορα και πανεύκολα χωρίς καν να βγάλω το μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας μου. Κι έπειτα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύω για μισή ώρα. Τόσο απλά. Και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και βελούδινο.
To Mix ‘n Cook της Rohnson είναι όλες οι μικροσυσκευές σε μια! Ζυγίζει, είναι ατμομάγειρας, κάνει σούπες βελουτέ, μπλεντάρει, ζυμώνει, μαγειρεύει ενώ μπορεί να φτιάξει ακόμα και γιαούρτι.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα
(Κατά προσέγγιση, μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις ανάλογα με τα ακριβή προϊόντα)
- Θερμίδες: ~570 kcal
- Πρωτεΐνη: ~36 g
- Υδατάνθρακες: ~60 g
- Εδώδιμες Ίνες: ~5 g
- Σάκχαρα: ~8 g
- Λίπος: ~18 g
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο)
- 400 γρ. χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Προετοιμασία λαχανικών- Βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι στο μπολ του Mix 'N Cook της Rohnson.
- Χτυπάμε 5 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 5 για να ψιλοκοπούν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 λεπτά / 120°C / ταχύτητα 1.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε 5-7 λεπτά / 120°C / ταχύτητα 1 μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το χυμό ντομάτας.
- Ρυθμίζουμε 25-30 λεπτά / 100°C / ταχύτητα 1. Αν θέλουμε πιο πηχτή σάλτσα, αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά παραπάνω.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένη παρμεζάνα.