search

H ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

thumb_G0991745_1024

Και βρέθηκα σε μια ερημική παραλία, σε ένα ακατοίκητο νησάκι να μαγειρεύω για 30 άτομα. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία. Αλλά είναι η πραγματικότητα (μου) και είναι μια φυσιολογική μέρα στη ζωή (μου) όταν λέω ΝΑΙ στα project της Δημήτριας για την Terra Nation.

Η Δημήτρια είναι από τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις κολλητούς σου. Σε κάνουν να γελάς, κάνει τα πιο εύστοχα σχόλια, ξέρει όλους τους προμηθευτές για ότι χρειαστείς αλλά κυρίως βρίσκει τόσο ωραίες λύσεις στα προβλήματα που θες να έχεις παραπάνω προβλήματα.

Η Δημήτρια λοιπόν, που δουλεύει για την Terra Nation αποφάσισε να κάνει το πρώτο bloggers event της εταιρίας και αντί να πάει (όπως κάθε εταιρία) στο roof garden ενός ξενοδοχείου αποφάσισε να το κάνει στον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος είναι μια μικρή πέτρινη κουκίδα απέναντι από την Παλαιά Φωκαία στο δρόμο για το Σούνιο. Χωρίς νερό. Χωρίς ρεύμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποφάσισε πως θέλει οι συνταγές αυτού του event να έχουν την υπογραφή μου. Την είχα κερδίσει πριν 3 χρόνια όταν έφτιαξε το σιμιγδαλένιο χαλβά μου με φράουλες. Δες τη συνταγή με ένα κλικ εδώ.

Και αφού αποφασίσαμε για το μενού. Και καταλήξαμε στις vegan συνταγές. Και έφτιαξα και μπάρες φανουρόπιτα. Και μαγείρευα 2 μέρες. Και τα έβαλα μέσα σε πικ νικ καλάθια, ξεκίνησα για τον Πάτροκλο.

Στις 6 το πρωί ήμουν στο δρόμο. Διέσχισα την Αττική και έφτασα στην Παλαιά Φωκαία όπου με περίμενε το φουσκωτό της Open Sea για να φτάσω 15 λεπτά αργότερα στην παραλία του Πάτροκλου. Είχα μαζί μου ένα αναδιπλούμενο τραπέζι. βρήκα και εκεί ένα πάγκο, τα σκέπασα με το κόκκινο καρό τραπεζομάντηλο και άρχισα να στήνω το breakfast bar μου. Λίγο μετά τις 11 άρχισαν να φτάνουν οι καλεσμένοι bloggers – που ευτυχώς είναι φίλοι – και ξέρω τι τους αρέσει να τρώνε.

Για αρχή είχα ετοιμάσει ένα vegan banana bread (δες τη συνταγή εδώ), μπάρες με φρούτα και δημητριακά και cherry lemonade. Για το μεσημεριανό είχα φτιάξει μια τάρτα με τοματίνια, φέτα και λουκάνικο, σάντουιτς με χούμους (σπιτικό εννοείται) ελιές και ψητά λαχανικά και ένα vegan κορμό με χουρμάδες, κακάο και φουντούκια (συνταγή με ένα κλικ εδώ). Για το πάγκο στο νησί είχα αφήσει όλα τα σαλατομαγειρέματα! Εύκολες, δροσερές σαλάτες που έφεραν και όλο το crowd γύρω μου να με κοιτάει και να κάνει ερωτήσεις για τις σπιτικές μαγειρικές. Το καλύτερο μου δηλαδή. Η σαλάτα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και συζήτηση ήταν η σαλάτα πεπόνι – δυόσμος. Δύο μόνο υλικά για την πιο δροσιστική εμπειρία στις μέρες του καύσωνα! “Είναι σαλάτα; Είναι αλμυρό; Είναι γλυκό; Να το φάω μετά το φαγητό ή κατά τη διάρκεια;” ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις!!!

Και μόλις τους τάισα όλους και τους ρώτησα αν θέλουν κάτι παραπάνω, έβγαλα την ποδιά μου και πήγα και ξάπλωσα μέσα σε ένα σκίαστρο Terra Nation. Και εκεί χαλάρωσα. Μπήκα στη θάλασσα, πιάσαμε κουβέντα για εξορμήσεις, παραλίες, πετσέτες, backpacks και φουσκωτά και κάναμε διακοπές. Για λίγες ώρες. Μια μπλε ανάσα μέχρι να έρθει ο Αύγουστος.

 

Βρες την Terra Nation στο https://terra-nation.com  στο Facebook: www.facebook.com/terranationgreece και στο instagram www.instagram.com/terranation.greece/ 



Cool Artisan