search

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: ΣΤO ANGELA’S CASTLE ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Εδώ έχουμε μια σπάνια περίπτωση εστιατορίου με πολλή κοινή ιστορία. Την ιστορία ξεκίνησε ο Αλέξης, ταπεινός ψαράς και θαλασσομάγειρας που σέρβιρε τα πιο σπάνια όστρακα του Δωδεκανήσιοι βυθού. Και όλα αυτά σε ένα ταπεινό και μεγαλειώδες μαγαζί. Δεν είχε καν κατσαρόλα, είχε μια Moët σαμπανιέρα που έβραζε τα θαλασσινά. Στην συνέχεια ανέλαβαν οι γιοί του, θαλασομάγειρες επίσης που έκαναν προσθήκες αλλά διατήρησαν την ταυτότητα του μαγαζιού. Έπειτα όμως συνέβησαν οι κλασικές οικογενειακές διαμάχες και ο Γιάννης Κατσιμπράκης, γιος και κληρονόμος του ταλέντου, βρέθηκε χωρίς μαγαζί.

 

(Σημείωση Συντάκτη: Με συγχωρείς για την κακή ποιότητα φωτογραφιών! Ήμουν απροετοίμαστος για το τι θα συναντούσα και ο χαμηλός φωτισμός δεν ήταν υπέρ μου)

 

Στη συνέχεια όμως ο άντρας της αδερφής του του έδωσε ένα αρχοντικό, ένα αληθινό σπίτι το οποίο μετέτρεψε σε ένα σπιτικό εστιατόριο. Με το πρώτο βήμα στο κατώφλι καταλαβαίνεις πως είσαι σε ένα θεατρικό σκηνικό, ένα σκηνικό που αναβιώνει τη ζωή στα παλιά ροδίτικα αρχοντικά.

Είχα την ευκαιρία να περάσω μέσα από την κουζίνα και να ζήσω λίγα δευτερόλεπτα από τις πυρετώδεις προετοιμασίες. Εκεί γνώρισα και μια καταπληκτική φουρτούνα, μια Ροδίτισσα με ταπεραμέντο, ζωντάνια και πλούτο εμπειριών, την Άννα. Προσπάθησε να βρεις την Άννα, τη γυναίκα του Γιάννη – θα σου δώσει όλα τα inside tips για τη ζωή στο νησί.

 

Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τον τόνο μαγειρεμένο με εποχικά λαχανικά – εγώ πήγα αρχές Ιουνίου και το δοκίμασα με κολοκυθάκια al dente και φασολάκια – (12 ευρώ), ταραμοσαλάτα (6 ευρώ), χταπόδι μαριναρισμένο (12 ευρώ), καλαμάρι ψημμένο ολόκληρο γεμιστό με φέτα και σερβιρισμένο με μαύρες φαρφάλες (12 ευρώ), όστρακα και βέβαια αστακό με πάστα (τιμή κιλού 90 ευρώ)
Info:
Οδός Φανουρίου 71 & Ομήρου, Παλιά Πόλη, Ρόδος
Τηλ.: 2241030665, 6944681479


Cool Artisan