search

Κέικ με πεκάν και καφέ

Pecan and Coffee Cake Recipe,  chocolate, food styling, κέικ, καφέ, ξηρούς καρπούς, πεκάν, συνταγή, food blog, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Το φρεσκοψημμένο κέικ είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για το πρώτο γεύμα της ημέρας αφού θα σου δώσει ενέργεια με τους ξηρούς καρπούς και θα σε ξυπνήσει με τον καφέ.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια πεκάν ψιλoκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 1 πρέζα αλάτι

Pecan and Coffee Cake Recipe,  chocolate, food styling, κέικ, καφέ, ξηρούς καρπούς, πεκάν, συνταγή, food blog, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή 6 μικρές και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Μόλις αφρατέψουν βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το σύρμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, τα πεκάν και τέλος τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλη φόρμα και 30 για μικρές φόρμες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Tip: Εγώ τα διακόσμησα με γλάσο σοκολάτας και ολόκληρα πεκάν

Pecan and Coffee Cake Recipe,  chocolate, food styling, κέικ, καφέ, ξηρούς καρπούς, πεκάν, συνταγή, food blog, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan