search

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένη μπανάνα

ανάποδο κέικ μπανάνα, συνταγή, βούτυρο, καραμελωμένη μπανάνα, βανίλια,σόδα, αλεύρι, banaba cake, recipe,butter, flour, vanilla, cool artisan, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog,

Είναι από αυτά τα κέικ, που έχουν κάτι το τόσο λαχταριστό που δεν μπορείς να σταματήσεις να το τρως! Η καραμελωμένη μπανάνα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κομμάτι που θες να “εξαφανίσεις” με το που βγει από το φούρνο!

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 170 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 220 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κλωναράκι βανίλιας (ή βανιλέτα)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 60 γρ. γάλα φρέσκο

ανάποδο κέικ μπανάνα, συνταγή, βούτυρο, καραμελωμένη μπανάνα, βανίλια,σόδα, αλεύρι, banaba cake, recipe,butter, flour, vanilla, cool artisan, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog,

Εκτέλεση

  • Βάζουμε 80 γρ. από το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Αδειάζουμε έπειτα το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ.
  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος στα δύο και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να παγώσει το βούτυρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό το υπόλοιπο βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη λευκή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.
  • Μόλις ενσωματωθούν πλήρως, σταματάμε το χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα βουτύρου-αβγών ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας, το ανοίγουμε στη μέση και μαζεύουμε από το εσωτερικό του τους μαύρους μικροσκοπικούς σπόρους.
  • Τους ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τις μπανάνες.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, έτσι ώστε οι μπανάνες να είναι στο πάνω μέρος.

ανάποδο κέικ μπανάνα, συνταγή, βούτυρο, καραμελωμένη μπανάνα, βανίλια,σόδα, αλεύρι, banaba cake, recipe,butter, flour, vanilla, cool artisan, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog,

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan