Tα αλμυρά cupcakes ταιριάζουν σε κάθε γεύμα, κάθε ώρα της ημέρας αλλά στο brunch βρίσκονται στο φυσικό χώρο τους. Η συγκεκριμένη συνταγή κρύβει ένα αγαπημένο super food: τις φακές!
Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 110 γρ. φακές, βρασμένες
- 100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 250 ml γάλα
- 1 αυγό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ τυρί κρέμα
- Baby ρόκα για το food styling
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη φαρίνα και τις φακές.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ανακατευούν καλά.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τη γραβιέρα και τη ρίγανη στο μίγμα αλευριού.
- Ανακατεύουμε και πάλι με ένα πιρούνι.
- Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
- Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ριχνουμε το υγρό μίγμα στο μίγμα με τα στερεά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Με ένα κουτάλι σούπας μεταφέρουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε με τυρί κρέμα και baby ρόκα.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ