search

lasagna cupcakes, pasta muffins, parmesan, cheese, mozzarela, blue cheese, sun dried tomato, λαζάνια καπκέικ, συνταγή,  παρμεζάνα, κρέμα τυρί, λιαστή ντομάτα, food photography, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Μόνο ένα πράγμα είναι καλύτερο από τα γλυκά cupcakes! Tα αλμυρά cupcakes! Αυτή η συναγή συνδυάζει τα αγαπημένα μου λαζάνια, με μια κρέμα τυριών (σαν μπεσαμέλ) και όλα αυτά σε cupcake design!

Υλικά

  • 1/2 πακέτο πλατιά ορθογώνια μακαρόνια για λαζάνια (εγώ χρησιμοποίησα με γεύση σπανάκι)
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 100 γραμμ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 200 γρ μοτσαρέλα
  • 200 γρ blue cheese προαιρετικά
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο ψηλοκομμένο
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες

lasagna cupcakes, pasta muffins, parmesan, cheese, mozzarela, blue cheese, sun dried tomato, λαζάνια καπκέικ, συνταγή,  παρμεζάνα, κρέμα τυρί, λιαστή ντομάτα, food photography, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 1 λεπτό
  • Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins
  • Στρώνουμε κάθε θήκη με ένα πλατύ μακαρόνι για λαζάνια. Δεν σουρώνουμε τα λαζάνια γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους ενώ στεγνώνουν στο σουρωτήρι.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τη λιαστή ντομάτα.
  • Μόλις ψηθούν τα ενώνουμε με την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τα τυριά.
  • Γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν με το μείγμα τυριών και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

lasagna cupcakes, pasta muffins, parmesan, cheese, mozzarela, blue cheese, sun dried tomato, λαζάνια καπκέικ, συνταγή,  παρμεζάνα, κρέμα τυρί, λιαστή ντομάτα, food photography, food styling, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan