search

Χριστουγεννιάτικα ταρτάκια με γαρίδες

shrimp tart, recipe, pepper, cheese, dough, συνταγή, τάρτα γαρίδα, πιπεριά, ζύμη για αλμυρή τάρτα, γέμιση τάρτας με τυρί, food photography, food styling Για κάποιο λόγο θεωρώ τις γαρίδες αναπόσπαστο κομμάτι του “party food”. Μάλλον μεγάλωσα βλέποντας πολύ Nanny Fine! Για τους νεότερους έχω και link εδώ. Οι γαρίδες μου αρέσουν γιατί ενώ είναι θαλασσινό δένουν τέλεια με comfort food όπως τα burger, η pasta και φυσικά οι τάρτες! Εδώ τις συνδύασα με μια απλή, πικάντικη τυρογέμιση.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για αλμυρή ζύμη τάρτας

Υλικά

(για 6 ταρτάκια)

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 200 γρ γραβιέρα
  • 200  κρέμα γάλακτος
  • 6 μεγάλες γαρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

shrimp tart, recipe, pepper, cheese, dough, συνταγή, τάρτα γαρίδα, πιπεριά, ζύμη για αλμυρή τάρτα, γέμιση τάρτας με τυρί, food photography, food styling

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μπούκονο και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει η γέμιση.
  • Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη γέμιση και από πάνω βάζουμε σε κάθε τάρτα μια φέτα πιπεριά και μια γαρίδα.
  • Με ένα πινέλο παιρνάμε την γαρίδα με λίγο ελαιόλαδο για να μην καεί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
  • για 20 λεπτά.

shrimp tart, recipe, pepper, cheese, dough, συνταγή, τάρτα γαρίδα, πιπεριά, ζύμη για αλμυρή τάρτα, γέμιση τάρτας με τυρί, food photography, food styling

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan