Μια πολύ απλή συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά και τα ψήνεις! Η προετοιμασία κρατάει λιγότερο από 5 λεπτά και μετά από 30-35 λεπτά ψήσιμο έχουμε έτοιμο φαί!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια, βρασμένα
- 300 γρ ανθός κουνουπίδι κ μπρόκολο, βρασμένα
- 300 γρ. μανιτάρια
- 300 γρ πεπερόνι (αλλαντικό) κομμένο σε κυβάκια
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 80 ml Ελαιόλαδο
- 150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 αυγά
- 5 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιήθουν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
- Στυ συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και το πεπερόνι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και τα τυριά.
- Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε όλα τα υλικά παντού.
- Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.