Για τη σημερινή συνταγή θα λερώσεις μόνο ένα τηγάνι! Μόνο ένα σκεύος και το πιάτο σου, αν προλάβει να φτάσει στο πιάτο και δεν το φας όλο απευθείας μέσα από το τηγάνι!
Αφορμή για τη σημερινή συνταγή είναι το χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες – που ήθελα να δοκιμάσω σε μια καλοκαιρινή μακαρονάδα. Πριν από λίγες μόλις μέρες τα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ξεκίνησαν να διατίθενται και σε αλλαντικά! Μιλάμε πάντα για αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη. Ένας ακόμας λόγος που ήθελα να το προσθέσω στις συνταγές μου είναι το ότι πρόκειται για ένα λουκάνικο χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα, θρεπτικό χωρίς να στερεί την απολαυστική, ελαφρώς πικάντικη γεύση του λουκάνικου.
Διαλέγω φρέσκα τορτελίνια γιατί μαγειρεύονται υπέροχα al dente με τα λιπαρά από το λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ και τα υγρά από το σπανάκι χωρίς να χρειάζεσαι να βράσουν σε νερό. Τα τορτελίνια αυτά θα τα βρεις στο σούπερ μάρκετ στο ψυγείο και όχι στο ράφι με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Θες να κερδίσεις ένα πλατό με προϊόντα αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό στο instagram ακολουθώντας τα εξής πολύ απλά βήματα:
- Ετοίμασε ένα πιάτο με αλλαντικά ΠΙΝΔΟΣ προτείνοντας τη δική σου νόστιμη επιλογή
- Ακολούθησε το account της ΠΙΝΔΟΣ ( https://www.instagram.com/kotopoula_pindos/)
- Ανέβασε φωτογραφία από το πιάτο, κάνε tag τα @kotopoula_pindos και βάλε hashtag #nostimiepilogi #pindos.
Για όλο τον Ιούνιο, κάθε εβδομάδα ένας τυχερός (4 στο σύνολο) θα κερδίζει ένα πλατό με προϊόντα αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ. Διάβασε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού με ένα κλικ εδώ,
Υλικά
-
500 γρ. φρέσκα τορτελίνια
-
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
-
500 γρ. μανιτάρια λευκά, τύπου σαμπινιόν
-
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
-
100 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
-
Αλάτι και Πιπέρι (κατά βούληση)
-
Λίγο ελαιόλαδο για σoτάρισμα (1 κουταλιά της σούπας περίπου)
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ σε λεπτές φέτες.
-
Βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες από το λουκάνικο και τις σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια και το σπανάκι.
-
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά.
-
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
-
Σιγομαγειρευουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει όλα τα υγρά του.
-
Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε τα κυβάκια φέτας και σερβίρουμε.