search

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΜΟΝΟ 4 ΥΛΙΚΑ)

Αυτό το γλυκάκι μου ήρθε στο μυαλό ένα βράδυ που είχα σπίτι κόσμο και δεν είχα χρόνο να προετοιμάσω κάτι πολύ σπέσιαλ! Όταν έρχονται στο σπίτι άλλωστε οι φίλοι μου περιμένουν κάτι εντελώς πρωτότυπο. Έτσι λοιπόν σκαρφίστηκα να γεμίσω μερικά σου με φιστικοβούτυρο από φυστίκι Αιγίνης, να τα βάλω σε κούπες του καφέ και να τα περιχύσω με μους σοκολάτας!

Το αποτέλεσμα ήταν απλά μαγικό!

Tip: Εγώ χρησιμοποίησα φιστικοβούτυρο από φιστίκι Αιγίνης που μπορείς να φτιάξεις σπίτι αν έχεις συσκευή θερμομίξ ή να πάρεις έτοιμο σε βαζάκι (κάνε κλικ εδώ).
Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και κανονικό φιστικοβούτυρο που βρίσκεις εύκολα στο σουπερμαρκετ.

Αν θες να φτιάξεις τα σου μπορείς να δεις τη συνταγή μου με ένα κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 15 σου
  • 15 κ.γ. φιστικοβούτυρο, από φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε 150ml από την κρέμας γάλακτος σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση.
  • Μόλις η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί με ένα μίξερ.
  • Ανακατεύουμε την σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας. Σε αυτή τη φάση η μους
  • είναι κάπως αραιή, οπότε τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να πήξει. Γεμίζουμε τα σου με το φιστικοβούτυρο.
  • Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη μους σε κούπες του καφέ και έπειτα προσθέτουμε τα γεμισμένα σου. Εγώ έβαλα 3-4 σου σε κάθε κούπα.
  • Τέλος γεμίζουμε τα ποτήρια με την υπόλοιπη μους σοκολάτας.
Cool Artisan