search

Healthy σιμιγδαλένιος χαλβάς με ζάχαρη καρύδας

Καθώς μπήκα στη διαδικασία του να προσέχω τη διατροφή μου και να προτιμώ τροφές που κάνουν καλό στο σώμα μου, ξεκίνησα να εξελίσσω και τις αγαπημένες μου συνταγές στην πιο υγιεινή εκδοχή τους.

Έτσι, σήμερα φτιάχνω σιμιγδαλένιο χαλβά, με την παραδοσιακή τεχνική. Χρησιμοποιώντας, όμως, ελάχιστο ελαιόλαδο και ζάχαρη καρύδας! Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι το lemon curd.

Αν δεν θες να πάρεις από το super market, μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι: κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • ½ φλ. μέλι βιολογικό
  • 5 φλ. νερό
  • ½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 100 ml lemon curd (50 ml για τη συνταγή και 50 ml για το food styling)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μίγμα.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό lemon curd, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Μετά από 10 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Tip: Εγώ διακόσμησα το χαλβά μου με φράουλες, φύλλα δυόσμου και lemon curd.
Cool Artisan