search

Τάρτα μανιταριών σε ζύμη ολικής

Απλά ετοιμάζεις τη δοκιμασμένη μου συνταγή για ζύμη τάρτας ολικής άλεσης, τη γεμίζεις με ένα μείγμα μανιταριών, τυριών, αβγού και μυρωδικών και τη ψήνεις στο φούρνο για 25 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για τη ζύμη τάρτας ολικής άλεσης.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε φέτες
  • 700 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. φέτα (χωρίς αλάτι)
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 300 γρ. τυροσαλάτα (ή τυροκαυτερή αν θες πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1 ασπράδι αβγού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ολόκληρο αβγό με το ένα ασπράδι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ την τυροσαλάτα και τη χοντροσπασμένη φέτα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, γεμίζουμε τη βάση της τάρτας που έχουμε προετοιμάσει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
Cool Artisan