search

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ LEMON CURD

Μια λεμονένια κρέμα που είναι χρήσιμη ως πρώτη ύλη σε πολλά γλυκά! Το lemon curd μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα και έτοιμο στο super market! Όμως είναι αρκετά ακριβό και η γεύση του είναι «τεχνητή». Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, θα σώσει την τσέπη σου αλλά θα σου δώσει και την αληθινή γεύση της κρέμας λεμονιού.



Υλικά

  •  2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml χυμό λεμονιού και ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 125 γρ μαργαρίνη με βούτυρο κομμένη σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη
  • 2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
  • 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχουμε κόψει στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λεμόνια με άφθονο νερό και ξύδι και τα σκουπίζουμε καλά.
  • Τα ξύνουμε για να πάρουμε το ξύσμα.
  • Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να πάρουμε το χυμό  τους. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.
  • Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με βούτυρο και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1½ μήνα.
Tip: Με αυτές τις αναλογίες το αποτέλεσμα είναι αρκετά ξινό, όπως είναι η παραδοσιακή γεύση της lemon curd. Αν θες να είναι πιο γλυκιά μπορείς να διορθώσεις τη γεύση προσθέτωντας λίγη άχνη ζάχαρη.
Cool Artisan