search

VEGAN ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

Τα φουντούκια είναι ο αγαπημένος μου ξηρός καρπός σε όλες τους τις εκδοχές! Εδώ φτιάχνω ένα απολαυστικό ζουμερό κέικ συνδυάζοντας χουρμάδες με τριμμένα φουντούκια.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 15 βασιλικοί χουρμάδες, μουλιασμένοι όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, ή για 10 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένοι
  • 200 γρ. φουντούκια, τριμμένα, αν δεν τα βρίσκεις έτοιμα, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπλέντερ
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 4 κ.σ. λάδι, από καρύδα, φουντούκια ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1/4 κ.γ. διττανθρακικό νάτριο (όξινο ανθρακικό νάτριο)
  • 80 ml φυτικό γάλα, της επιλογής σου
  • Αλάτι για την γεύση (Προαιρετικό)
  • 2 τ.γ. Amaretto λικέρ (Προαιρετικό)
Για το γλάσο:
  • 40 γρ. κουβερτούρα (προσοχή να είναι φυτική)
  • 2 κ.γ. φυτικό γάλα, της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες και τους χτυπάμε να γίνουν ένας λείος πουρές.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, προσοχή να είναι λαδωμένη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Για το γλάσο:
  • Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  • Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ
Cool Artisan