search

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το ρεβύθι θα κάνει trending στα μενού του 2018; Και όμως, μια πρώτη ύλη που αγαπάμε τόσο πολύ στη χώρα μας φεύγει από το στενό πλαίσιο της ρεβυθάδας, ξεπερνά και το ρόλο της στο αγαπημένο χούμους και αποκτά ένα νέο ρόλο, ένα ρόλο στη ζαχαροπλαστική!

Αυτό είναι μια γενικότερη τάση, στην αλλαγή των ρόλων και των χαρακτήρων των κοινών πρώτων υλών και η ενσωμάτωση τους σε συνταγές που δεν θα μπορούσες να υποψιαστείς. Για παράδειγμα και το αβοκάντο χρησιμοποιείται για να δώσει σώμα σε cheesecake ή μους σοκολάτας ενώ το ρεβύθι μπαίνει σε αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας και ζύμη για τάρτες



Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρεβύθια
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μέλι (αν είσαι vegan προτίμησε το σιρόπι σφενδάμου)
  • 2 κ.σ. ταχίνι με κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν.
  • Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε καλά.
  • Τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό από τη βρύση.
  • Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα πολύ λείο και ομοιογενές μείγμα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο
Cool Artisan