Η σημερινή συνταγή είναι η πιο εύκολη εκδοχή σπιτικής τυρόπιτας! Θέλει ελάχιστο χρόνο για να τη φτιάξεις και μόλις 18 λεπτά στο φούρνο.
Το μείγμα φέτα – γιαούρτι είναι μια από τις “βολικές” εκδοχές γέμισης για κάθε είδος πίτας η τάρτας και λειτουργεί σαν ενάς λευκός καμβάς που θα εμπλουτίσεις εσύ με τις αγαπημένες σου γεύσεις.
Υλικά
- 400 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 8%
- 2 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα.
- Σε μια επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα.
- Το κόβουμε σε 3 κάθετες λωρίδες.
- Χωρίζουμε κάθε λωρίδα σε 4 νοητά τρίγωνα.
- Στη συνέχεια βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας όπως στη φωτογραφία και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
- Μεταφέρουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180°C για 18 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.