search

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Κανένα μπάρμπεκιου δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια πατατοσαλάτα, ενώ αν μείνει (που αποκλείεται), μπορείς να το πάρεις την επόμενη μέρα σε ταπεράκι στη δουλειά.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 70 γρ. μαγιονέζα
  • 70 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 γρ. αρακάς, βρασμένος
  • 100 γρ. κόκκινα φασόλια
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση
  • 2 λεμόνια, ξύσμα
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε το μπέικον σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Κρατάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις πλένουμε πολύ καλά.
  • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τις βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε για 30-40 λεπτά.
  • Μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι για να ελέγξουμε αν έχουν βράσει.
  • Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μουστάρδα,τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον χυμό από το λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, την πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε ακανόνιστα, σε μεγάλα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τις πατάτες στη μαρινάδα και προσθέτουμε τον αρακά, το μπέικον και τα κόκκινα φασόλια.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  • Σερβίρουμε με λίγες φέτες από φρέσκα κρεμμυδάκια.
Cool Artisan