Σήμερα συνδυάζω ζουμερή, βελούδινη σοκολάτα με τραγανό apple crumble. Μήλο, σοκολάτα και κανέλα ενώνονται σε ένα υπέροχο γευστικό συνδυασμό.
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα:- 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξύσμα
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 5 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
- 100 γρ. βρώμη
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22 εκατοστά.
- Βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να το κάνεις και σε μπεν μαρί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη βρώμη, το έλαιο καρύδας και την κανέλα.
- Απλώνουμε τα μήλα πάνω από τη σοκολατόπιτα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά