H bruschetta είναι, όπως λέει ο Jamie Oliver, ένα είδος ανοιχτού σάντουιτς και πιθανώς από έκει κάπως ξεκίνησε η ιδέα του τόστ. Πάντα χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί, προσωπικά το αγαπημένο μου είναι η τσιαπάτα. Το ψωμί είναι καλύτερο να κόβεται σε φέτες πάχους 1cm και να ψήνεται στο μπάρμπεκιου.
A bruschetta is, as Jamie Oliver says, a kind of open sandwich and it’s probably where the idea for cheese on toast originally came from. You made it using a large loaf of bread, my favorite is ciabatta. The bread is best sliced 1cm thick and toasted on a barbecue, but it can also be done in a griddle pan for ease at home.
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί (από μια φρατζόλα ψωμί, κατά προτίμηση τσιαπάτα)
- 100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1/2 λουκάνικο κομμένο διαγώνια σε φέτες
- 4 σύκα κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κρέμα μπαλσάμικο
- 4 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη φρατζόλα σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού.
- Απλώνουμε πάνω το σκόρδο, ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Βάζουμε τις φέτες να ψηθούν για 7-8 λεπτά στη σχάρα και τις γυρίζουμε ανα τακτά διαστήματα για να μην καούν.
- Στην ίδια σχάρα ψήνουμε το λουκάνικο και το λαδοτύρι κομμένο σε φέτες για λίγα δευτερόλεπτα.
- Μόλις ψηθούν τοποθετούμε πάνω σε κάθε φέτα το τυρί και ξαπλώνουμε τις φέτες του λουκάνικου και του σύκου.
- Τελειώνουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και κρέμα μπαλσάμικο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ