H βασική συνταγή για muffins εμπλουτισμένη με σταγόνες σοκολάτας
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
- 2/3 φλιτζ. γάλα
- 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
- Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.
- Αλλιώς τα ψήνουμε λίγο ακόμη. Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα.